Standard-Club Brugge: “Dunne koord waarop Leko danst, met zijn pusherige stijl”

Standard-Club Brugge: “Dunne koord waarop Leko danst, met zijn pusherige stijl”

6 augustus om 10:58

Hein Vanhaezebrouck besprak in Het Nieuwsblad de overwinning van Standard tegen Club Brugge. De analist was onder de indruk van Standard, maar plaatste toch ook kanttekeningen bij de aanpak van Ivan Leko.

"Het is de verdienste van de Standard-supporters. Opnieuw fantastisch in hun steun, en dat terwijl hun club bijna verdwenen is," zei hij. Vanhaezebrouck benadrukte ook de rol van de coach Leko, die de passie en drive terugbracht in het team. "Dit was weer de échte Ivan Leko. Hij staat zo scherp als een mes en predikt drive, drive, drive."

Toch waarschuwde Vanhaezebrouck voor de risico's van Leko's intensieve en confronterende stijl. "Het is wel een dunne koord waarop Leko danst, met zijn pusherige stijl. Hij geeft spelers tegen hun oren als ze wat misdoen en dat is heel confronterend." 

Hij benadrukte wel dat zolang de resultaten positief blijven, de spelers Leko's aanpak zullen accepteren. Maar hij waarschuwde ook … "Pak je die punten tegen Genk en Club niet, dan push je spelers boven wat ze eigenlijk aankunnen en kan dat negatief uitdraaien. Dat kan als een pudding in mekaar stuiken, zeker als je, zoals Standard, niet overloopt van kwaliteit."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.