'Heb je liever 1 op 6 te hebben zoals Club Brugge? Zo slecht was paars-wit niet'

'Heb je liever 1 op 6 te hebben zoals Club Brugge? Zo slecht was paars-wit niet'

6 augustus om 08:25

RSC Anderlecht haalde het maximale aantal punten aan de start van de Jupiler Pro League. Toch zijn er hier en daar geluiden over het voetbal dat paars-wit op de mat tovert. De voormalige trainer en speler van Anderlecht nuanceert die kritiek echter.

Volgens Van Himst is er nog een bittere nasmaak van vorig seizoen. 'Die gemiste kans van vorig seizoen zal inderdaad wel meespelen, maar na zeven jaar is het toch het belangrijkste dat we meedoen voor de titel? Ik zeg niet dat we kampioen worden, maar op deze manier zullen we er toch dichtbij zijn', stelde Van Himst volgens Het Nieuwsblad.

Van Himst vraagt zich dan ook af of Anderlecht-fans liever slechte resultaten hebben met mooier voetbal. 'In die optiek vraag ik de supporters dan ook: is het dan beter zoals Club Brugge 1 op 6 te hebben? Zo slecht was het toch allemaal niet', meende Van Himst.

Bovendien zag Van Himst ook positieve punten bij paars-wit. 'Ik zag Anderlecht tegen Antwerp de bal goed rondspelen. Akkoord, er waren niet veel kansen, maar ik wil nog geen conclusies trekken', aldus Van Himst.

Zaterdag mag Anderlecht de borst natmaken voor OH Leuven, de tegenstander tijdens het derde Jupiler Pro League-duel van het seizoen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.