Selectie Union Saint-Gilloise tegen FCV Dender EH in Jupiler Pro League

Heel wat nieuwe namen in selectie van Union SG tegen promovendus FCV Dender

27 juli om 11:21

Na de openingswedstrijd tussen Club Brugge en KV Mechelen, is het de beurt aan Union Saint-Gilloise en promovendus FCV Dender EH in de Jupiler Pro League. De Brusselaars maakten hun selectie alvast bekend. Daarin zijn heel wat nieuwe namen te zien in vergelijking met vorig seizoen, al zagen we er al enkele aan het werk in de Supercup.

Union Saint-Gilloise zat nog niet stil op de transfermarkt. Ondanks het slechts 3,9 miljoen euro uitgegeven heeft, maakten reeds 6 spelers de overstap richting Brussel. Op Kamiel Van De Perre na, die transfervrij overkwam van Jong Genk, zitten alle nieuwkomers in de selectie tegen Dender. 

Zo is er wel een plekje voorzien voor nieuwkomers Mohammed Fuseini, Anouar Ait El Hadj, Promis David, Anan Khalaili en doelman Vic Chambaere. Vooral het aanvallend compartiment van Union SG kreeg zo een make-over na het vertrek van Mohamed Amoura en Gustaf Nilsson, naar respectievelijk VfL Wolfsburg en Club Brugge.

In vergelijking met de Super Cup-wedstrijd tegen Club Brugge, moet enkel de 18-jarige Daniel Tshilanda plaatsmaken voor de 22-jarige Mamadou Traoré, die normaal gezien uitkomt voor de beloften van Union.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.