LIVE: Club Brugge opent Jupiler Pro League-seizoen tegen KV Mechelen

LIVE: Club Brugge is voorsprong tegen KV Mechelen alweer kwijt

26 juli om 22:09
Laatste update: 26 juli om 22:09

Aan Club Brugge en KV Mechelen de eer om het seizoen te openen op vrijdagavond om 20:45. De twee clubs strijden voor de eerste punten in de Jupiler Pro League.

De huidige Jupiler Pro League-kampioen was actief op de transfermarkt. Centrumspits Igor Thiago verhuisde voor 33 miljoen euro naar Brentford en Denis Odoi besloot om naar Royal Antwerp FC te gaan. Daarvoor in de plaats kwamen echter niet de minste versterkingen, met Hugo Siquet, die vorig jaar nog op huurbasis uitkwam voor Cercle Brugge, aanvallers Christos Tzolis, Gustaf Nilsson en niet te vergeten Zaid Romero die uit Argentinië werd gehaald.

De Bruggelingen rekenen ook meteen op Seys, Nilsson en Romero. Rode Duivel Maxim De Cuyper krijgt ook een basisplek van Nicky Hayen, net zoals jonkie Joaquin Seys. Hugo Siquet begint op de bank.

Bij KV Mechelen vertrok Ngal'ayel Makau naar LOSC Lille en de club moest ook afscheid nemen van Munashe Garananga, die in Kopenhagen zijn heil gaat zoeken. KV Mechelen wist zich ook te versterken met bijvoorbeeld linksbuiten Petter Nosa Dahl, die werd overgenomen van Bodø/Glimt en Jules Van Cleemput, die de verdediging komt versterken en een binnenlandse transfer maakte.

Zet Club Brugge de goede trend van het afgelopen seizoen door met 3 punten in de buidel? Of gaat KV Mechelen stunten en meteen een verrassing neerzetten aan de start van het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen door sinds 2021 weer eens te winnen van Blauw-Zwart