KAA Gent schrikt op tijd wakker en wint met 4-1 van Vikingur

KAA Gent schrikt op tijd wakker en stuurt Vikingur met ruime cijfers naar huis

25 juli om 21:56
Laatste update: 25 juli om 21:59

Het was voor KAA Gent-coach Wouter Vrancken zijn debuut in een officiële wedstrijd. Vooraf waakte de nieuwe trainer voor onderschatting tegen de tegenstander uit de Faeröer. De tegentreffer binnen het kwartier was dus even schrikken, maar zijn mannen waren gauw weer wakker.

Vrancken koos voor Roef in doel met daarvoor een verdediging met Nurio, Mitrovic, Watanabe en Fortuna. Kums, De Sart en Hong vormden het Gentse middenveld. Voorin was Gudjohnsen de enige aanwinst die een basisplek kreeg. Hij werd geflankeerd door Surdez en Yokota.

Gent probeerde de tegenstander gelijk vanaf de aftrap onder druk te zetten, maar al bij eerste hoekschop van Vikingur ging het mis, na een chaotische situatie zette Nielsen de 0-1 op het scorebord.

Een wake-up call voor de mannen van Vrancken. Gent reageerde en het was Fadiga die amper tien minuten laten aan de basis van de 1-1 stond. Zijn voorzet werd nog onderschept, maar Hong was er snel bij om de gelijkmaker binnen te schieten. De Buffalo’s kregen nog kansen, maar het bleef bij 1-1 aan de rust.

Gent kwam de kleedkamer weer uit met de overtuiging de toch zwakke tegenstrever op te rollen. Eerste raakte Fadiga nog de paal, maar na een uur spelen bracht aanvoerder Kums verlossing, hij werkte beheerst af na een een-tweetje. Een paar minuten later was het al 3-1, een lichte overtreding werd bestraft en De Sart schoot Gent vanaf de stip naar een ruimere voorsprong.

De Gentse aandrang was nog niet voorbij, maar het bleef daarna bij nog één treffer. Hong maakte zijn tweede van de avond, waarbij doelman Reynatrød van Vikingur zeker niet vrijuit ging. Hij liet een afgeweken voorzet uit zijn handen vallen en gaf Hong daarmee een gemakkelijk uit te pakken cadeautje aan het einde van de match.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.