Rigaux maakt indruk door transfers Club Brugge

Rigaux maakt indruk door transfers Club Brugge: 'Internationaal netwerk is enorm'

25 juli om 12:58

Dévy Rigaux, de nieuwe Director of Football bij Club Brugge, heeft direct zijn stempel gedrukt bij Club Brugge. Rigaux neemt het roer over van Vincent Mannaert en haalde meteen Gustaf Nilsson en Zaid Romero. Het Nieuwsblad werpt een blik op de man.

De krant meldt dat Rigaux 'nog vóór de start van de play-offs dit voorjaar helemaal naar Argentinië vloog om Zaid Romero te bezoeken' en zelfs drie keer naar Zwitserland reisde om Ardon Jashari te ontmoeten. Rigaux's methode om direct contact te leggen met potentiële spelers heeft volgens de krant gezorgd voor een efficiënte transferperiode.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Rigaux kan volgens Het Nieuwsblad rekenen op een groot internationale netwerk. Het is dat netwerk dat hem onderscheidt van anderen. 'Zijn internationale netwerk is enorm en Rigaux maakt er een erezaak van om tijdens de onderhandelingen persoonlijk op bezoek te gaan bij een potentiële nieuwkomer', aldus Het Nieuwsblad. 

Zijn vloeiende Spaans bleek bijvoorbeeld cruciaal bij de onderhandelingen met Romero. En ook zijn langdurige contact met Christos Tzolis zorgde ervoor dat het Griekse talent koos voor Club Brugge. Er zou ook interesse geweest zijn van grote clubs zoals Porto en Sporting.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.