'Club Brugge-'fan' die nazigroet bracht na Supercup is geïdentificeerd'

25 juli om 11:20
Laatste update: 25 juli om 11:21

De man die zaterdagavond na de Supercup tssen Club Brugge en Union een nazigroet bracht is geïdentificeerd door de lokale politie van Brugge. De voetbalcel van Binnenlandse Zaken buigt zich nu over een eventuele straf.

Dat meldt men bij het Brusselse BRUZZ. Meteen na de partij tussen Club Brugge en Union liep het fout af tussen de supporters van Union en Blauw-Zwart. Enkele fans van Union probeerden de Brugse aanhang te jennen, wat helemaal niet in goed aarde viel bij enkele 'supporters' van Club Brugge.

Zo viel op beelden te zien dat minstens één 'fan' reageerde met een nazigroet, terwijl er volgens La Dernière Heure tijdens de wedstrijd ook apengeluiden te horen waren, al kon dat niet worden bevestigd.

De fan in kwestie die de nazigroet bracht werd inmiddels geïdentificeerd. Er wordt een proces-verbaal opgesteld, waarna de voetbalcel van Binnenlandse Zaken zich kan uitspreken over een mogelijke straf. Dat kan gaan van een boete tot een stadionverbod.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.