Club Brugge - Union ontsierd: 'Nazi-groet en apengeluiden bij thuisfans'

21 juli om 14:44
Laatste update: 21 juli om 14:46

Club Brugge en Union SG hebben het Belgisch voetbalseizoen zaterdag op gang getrapt. Union won de Supercup met 1-2 in een spannende pot voetbal. De wedstrijd werd achteraf echter wel ontsierd met enkele incidenten.

We zagen in de Supercup een goed gevuld Jan Breydel, met flink wat aanwezige supporters, maar dat zorgde uiteindelijk ook voor meerdere incidenten. Het werd een verhit sfeertje en na afloop van de partij liep het nog fout af tussen supporters van Union en Club Brugge.

Vooral enkelingen van die laatste supportersgroep lieten zich wel heel negatief opmerken. Na de overwinning treiterden de supporters van Union de Bruggelingen door over hun vriendschap met Cercle Brugge te zingen, wat niet al te best werd ontvangen door enkele 'supporters' van de thuisaanhang. Uit beelden vanuit het vak met Union-supporters viel er te zien hoe minstens één 'supporter' over de schreef ging met een vemeende Nazi-groet, terwijl er volgens La Dernière Heure ook apenkreten kwamen uit het thuisvak.

Van dat laatste zijn voorlopig echter nog geen tastbare bewijzen, al bestaat er geen twijfel over dat dat nog onderzocht zal worden. Of het incident ook nog tot een staartje komt, valt nog af te wachten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.