Europese lotingen voor Union, Gent en Cercle Brugge

LIVE: Lotingen voor Union SG, KAA Gent en Cercle Brugge in Europa

22 juli om 10:30

De Champions League, Europa League en Conference League-lotingen staan op het programma. Voor de Champions League, de Europa League en de Conference League draait de loting om de derde voorronde. Wie worden de opponenten van Union SG, KAA Gent en Cercle Brugge? VoetbalPrimeur.be praat je LIVE bij.

Union SG in Champions League 
Union wist in het afgelopen Jupiler Pro League-seizoen als tweede te eindigen achter kampioen Club Brugge. Union was opnieuw dichtbij het kampioenschap, maar plaatste zich uiteindelijk via de tweede plaats voor de derde voorronde van de Champions League. Om 12 uur wordt voor Union duidelijk wie de tegenstander wordt in de derde voorronde van de Champions League.

Cercle Brugge in Europa League 
Cercle Brugge wist meer dan eens te verrassen in de Jupiler Pro League en wist het tot de Champions’ Play-Offs te schoppen. De mannen van hoofdtrainer Miron Muslic eindigden uiteindelijk op de vierde plaats en kregen hiermee het ticket tot de tweede voorronde van de Europa League. Hierin neemt Cercle het op tegen het Schotse Kilmarnock. Om 13 uur wordt duidelijk aan welke tegenstander Cercle in een eventuele derde voorronde wordt gelinkt.

KAA Gent in Conference League 
Gent viel in het afgelopen Jupiler Pro League-seizoen buiten de Champions’ Play-Offs-boot. Toch wist Gent zich naar een Europees ticket te voetballen door de Europe Play-Offs te winnen en vervolgens KRC Genk te verslaan. Dit leverde Gent het ticket tot de tweede voorronde van de Conference League op. Hierin neemt Gent het op tegen Vikingur uit Faeröer. Om 14 uur wordt duidelijk aan welke tegenstander Gent in een eventuele derde voorronde wordt verbonden.

Club Brugge en RSC Anderlecht in Europa 
Vanuit onze competitie komen ook Club Brugge en RSC Anderlecht in actie in Europa. Club Brugge wist zich via het kampioenschap te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Anderlecht eindigde op de derde plaats in de Jupiler Pro League. Voor paars-wit betekent dit dat het geplaatst is voor de Play-Off ronde van de Europa League. Wanneer Anderlecht deze doorkomt, dan is het zeker van de groepsfase van de Europa League, bij een verliespartij wacht de League phase van de Conference League.