Mogelijke opponenten Union SG in Champions League

Mogelijke opponenten Union SG in CL, Rangers van Clement is een optie

22 juli om 08:40
Laatste update: 22 juli om 11:22

Union SG krijgt maandagochtend te horen wie de tegenstander wordt in de derde voorronde van de Champions League. Er zijn vijf verschillende mogelijke opponenten voor de vice-kampioen van de Jupiler Pro League. De loting vindt plaats om 12u00 in Nyon, Zwitserland en is LIVE te volgen via VoetbalPrimeur.be.

Het Union van hoofdtrainer Sébastien Pocognoli kan het mogelijk gaan opnemen tegen LOSC Lille uit Frankrijk, Rangers uit Schotland, RB Salzburg uit Oostenrijk of Slavia Praag uit Tsjechië.  

Prestaties mogelijke CL-tegenstanders 
In het afgelopen seizoen werd Lille vierde van Frankrijk, Rangers werd tweede in Schotland, RB Salzburg werd tweede in Oostenrijk, Slavia Praag werd tweede in Tsjechië.  

Bij het Schotse Rangers zitten de meeste oude bekenden van de Jupiler Pro League. Daar staat Philippe Clement als hoofdtrainer aan het roer. Daarnaast zijn Nicolas Raskin (ex-Standard) en Cyriel Dessers (ex-KRC Genk) onderdeel van de selectie.

Speeldata voor Union SG 
Voor Union vindt de heenmatch van de derde voorronde van de Champions League plaats op 6 of 7 augustus 2024. De returnmatch wordt een week later gespeeld op 13 augustus. Hierna is er nog een laatste Play-Off ronde te spelen, hiervan is de loting op 5 augustus.

Het is aan Union om zich via het League Path te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Vanuit de Jupiler Pro League is kampioen Club Brugge al zeker van de groepsfase.