Mignolet denkt ook al aan carrière na het voetbal: "Zou dom zijn die kennis weg te gooien"

26 juli om 19:00

Simon Mignolet is inmiddels 36 jaar oud en zit in de laatste jaren van zijn carrière. Stoppen wil hij nog niet al te snel doen, maar hij denkt al na over zijn leven na het voetbal. En die kan in de voetbalwereld blijven liggen.

Opvallend wel, nadat bekend raakte dat Vincent Mannaert zou stoppen als CEO van Club Brugge werd ook Mignolet even gelinkt aan een job buiten het voetbal. Te vroeg voor de doelman, maar hij sluit ook niet uit dat hij zo'n functie in de toekomst zal uitoefenen.

"Ik kan ook andere dingen doen als ik stop, maar het zou heel dom zijn om die vergaarde kennis zomaar weg te gooien. In welke hoedanigheid, en of dat nu voor Club of een andere ploeg zou zijn, weet ik niet. Het zal afhangen van hoe het sportief verder loopt. En wat Club op dat moment ook wil", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

Geen trainer
Maar één ding is zeker, trainer worden zit er helemaal niet in voor Mignolet. Dat is toch iets te druk voor hem. "Dat zou niet fair zijn ten opzichte van mijn gezin. Als ik dan weeral afhang van een voetbalkalender… Wat ik ook zal doen, ik zal alvast mijn eigen agenda zetten en bepalen", aldus de doelman.

Al is dat voorlopig nog toekomstmuziek, aangezien Mignolet vooral wil blijven genieten van het spelletje. "Stel dat mijn lichaam overal pijn doet, of ik mijn niveau niet meer haal… Dan is dat heel anders. Maar als ik zie hoe fluitend ik er nu doorheen loop, dan is het logisch dat ik niet aan stoppen denk", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.