CEO-Union over handelwijze gemeente rond stadiondossier

CEO-Union uit woede richting gemeente rond stadiondossier: “Simpel en triest”

20 juli om 12:29
Laatste update: 20 juli om 12:34

Philippe Bormans, de CEO van Union SG, heeft zijn woede geuit over de houding van de gemeente Vorst in het stadiondossier van Union. Volgens Bormans is het gemeentebestuur verantwoordelijk voor het vastlopen van het stadionproject op de Bemptsite.

Union uitte zich eerder kritisch op de gemeente, het ongenoegen werd geuit over het gebrek aan vooruitgang in het stadiondossier. Union wees met de vinger naar de gemeente Vorst. De gemeente Vorst kaatste de bal terug. “We vragen ons af welke vlieg het management van Union heeft gestoken”, citeert Het Nieuwsblad Mariam El Hamidine (Ecolo). De reactie van de gemeente Vorst verraste Bormans.

Bormans vertelt als volgt over het huidige stadiondossier van Union. “De situatie is heel simpel en triest. We hebben al het nodige gedaan. De regio heeft ook gepusht, maar de gemeente zet de kwestie niet op de agenda”, deelt Bormans. Volgens de CEO van Union blijft het dossier geblokkeerd tot na de verkiezingen van 13 oktober.

Bormans geeft aan dat de gemeente zegt te willen onderhandelen, maar dat dit niet het geval is. “Ze weigert al zes jaar om een beslissing te nemen, terwijl dat nochtans deel uitmaakt van haar takenpakket. Al zes jaar wachten we op een concrete beslissing, positief of negatief. Dan kan je niet zeggen dat je open meewerkt”, aldus Bormans.

De stadionkwestie is van groot belang voor de toekomst van Union. In het Joseph Mariënstadion passen nu 8000 toeschouwers. Het stadion voldoet niet aan de UEFA-normen. “Het is onmogelijk om plannen te maken op lange termijn. We moeten voor onze Europese wedstrijden een tour door België maken. Het stadiondossier is op lange termijn het grootste gevaar voor de club”, besluit Bormans.