Ontslag Tedesco bij Rode Duivels? ‘Binnen de bond vragen gesteld’

Ontslag Tedesco bij Rode Duivels? ‘Ook binnen de bond werden er vragen gesteld’

18 juli om 11:52

De kans is groot dat Domenico Tedesco nog steeds de bondscoach van de Rode Duivels zal zijn bij de eerstvolgende interland tegen Israël op 6 september. Dat lezen we in Het Nieuwsblad op donderdag.

Tedesco heeft nog een contract tot en met het WK 2026, en de evaluatie van zijn werk tijdens het EK zal pas eind augustus afgerond zijn. Dat weet Ludo Vandewalle te vertellen. De voetbalbond benadrukt namelijk dat het gaat om een grondige evaluatie op alle niveaus, niet alleen van de bondscoach. 

Na de teleurstellende prestaties van de Rode Duivels op het EK in Duitsland, waarbij de ploeg slechts twee keer wist te scoren en uitgeschakeld werd in de achtste finales,rees de kritiek. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

De kritiek richtte zich vooral op Tedesco en zelfs binnen de voetbalbond was die er. ‘Zelfs bij de voetbalbond waren er onmiddellijk na de uitschakeling stemmen die de toekomst van de bondscoach bij de Rode Duivels in vraag stelden’, schrijft Vandewalle. 

Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat Tedesco vlak voor de Nations League-interlands tegen Israël en Frankrijk de deur gewezen zal worden. ‘De kans is onbestaande dat de bondscoach voor de Nations League-duels ontslagen wordt’, besluit Vandewalle.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.