Antwerp-fans roepen op tot boycot bij OH Leuven in Jupiler Pro League

Antwerp-fans niet eens met OHL: “Basisrecht, collectief opgeroepen tot boycot!”

17 oktober om 22:38

De fans van Royal Antwerp FC hebben besloten om de bar van OH Leuven te gaan boycotten in de aankomende speelronde van de Jupiler Pro League. Antwerp gaat zondag op bezoek bij Leuven en de Federatie van Antwerp Supportersclubs heeft opgeroepen om geen cent uit te geven in het stadion van Leuven.

Leuven heeft sinds dit seizoen het uitvak verkleind en de eigen spionkop vergroot. De ticketprijzen zijn voor thuis en uit-fans met 2 euro gestegen. Daarnaast mogen de fans van Antwerp geen enkele vlag of banner meenemen in het uitvak. Daar hebben de fans nu de grens getrokken.

“De uiting van onze clubkleuren en passie voor The Great Old is voor ons een basisrecht. Wij hebben dan ook collectief opgeroepen tot een bar-boycot!”, citeert Het Laatste Nieuws de Federatie van Antwerp Supportersclubs.

“Er zal tijdens de wedstrijd geen euro aan ons verdiend worden. Als OHL ons sportief wil raken, raken wij hen in hun zak”, geeft de FASC aan. De federatie heeft wel maatregelen getroffen. Er zijn 1000 extra pinten Jupiler voorzien die geconsumeerd kunnen worden op de parking voor het stadion. Pas wanneer er wordt afgetrapt gaan de fans naar de tribune.

FASC geeft aan dat banners van Leuven toch mogen, maar zij blijven bij hun boycot. “We zijn geen kleine kinderen. We hebben contact gehad met Toby Alderweireld, om uit te leggen waarom we er tijdens de opwarming niet zullen zijn. Hij snapte het. We konden ook de hele verplaatsing boycotten, maar daarmee schaad je alleen de ploeg.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.