Cristiano Ronaldo volgens Forbs bestbetaalde speler ter wereld

Top-10 bestbetaalde spelers van 2024 bekend: één Rode Duivel op de lijst

Vandaag om 16:07

Cristiano Ronaldo was ook in 2024, net als vorig jaar, de bestbetaalde voetballer ter wereld. Dat heeft het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes bekendgemaakt. Ronaldo streek de afgelopen manden een bedrag op van maar liefst 263 miljoen euro. Eeuwige concurrent Lionel Messi laat hij daarmee ver achter zich. Onze landgenoot Kevin De Bruyne prijkt op plaats 10 met een slorige 36 miljoen euro.

Forbes publiceert elk jaar de lijst van bestbetaalde spelers. In de editie van dit jaar valt de financiële stootkracht van Saudi-Arabië op. Van de tien grootverdieners spelen er vier in dat land. Naast Ronaldo gaat het om Karim Benzema, Neymar en Sadio Mané. 

Eerstgenoemde verdiende dus 263 miljoen euro. Dat is ruim twee keer meer dan nummer twee Messi, die bij het Amerikaanse Inter Miami speelt. Ronaldo verdiende dat bedrag overigens niet alleen bij zijn club Al Nassr. Ongeveer 60 miljoen euro verdiende hij buiten het veld met bijvoorbeeld reclames. 

De Bruyne doet het buiten het veld een stuk kalmer aan: van zijn 36 miljoen euro zijn er ongeveer 3,5 miljoen euro afkomstig van activiteiten naast het voetbalveld.

De volledige top 10

1. Cristiano Ronaldo (Al Nassr): 263 miljoen euro
2. Lionel Messi (Inter Miami): 125 miljoen euro
3. Neymar Jr (Al Hilal): 102 miljoen euro
4. Karim Benzema (Al Ittihad): 96 miljoen euro
5. Kylian Mbappé (Real Madrid): 83 miljoen euro
6. Erling Haaland (Manchester City): 55 miljoen euro
7. Vinicius Jr. (Real Madrid): 51 miljoen euro
8. Mohamed Salah (Liverpool): 49 miljoen euro
9. Sadio Mané (Al Nassr):  48 miljoen euro
10. Kevin De Bruyne (Manchester City): 36 miljoen euro

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.