OFFICIEEL: William Balikwisha maakt overstap van Standard naar OH Leuven

OFFICIEEL: OH Leuven kondigt de komst van Balikwisha aan

20 juli om 13:58
Laatste update: 20 juli om 13:58

William Balikwisha heeft de binnenlandse overstap van Standard naar OH Leuven gemaakt. De middenvelder wilde weg uit Luik en heeft nu dus zijn gewenste transfer beet.

Balikwisha dreigde zijn contract eenzijdig te ontbinden (de Wet van '78), maar OH Leuven ging met Standard om de tafel en kwam toch overeen een bedrag te betalen voor de geboren Brusselaar.

De 25-jarige aanvallende middenvelder werd opgeleid door RSC Anderlecht en Standard, dat hem uitleende aan MVV en Cercle Brugge. Uiteindelijk kreeg hij ook kansen bij de Rouches, waar hij in totaal 77 wedstrijden voor uitkwam. Daarin scoorde hij tien keer en gaf hij acht assists. Naar verluidt ontvangt Standard nu een bedrag van 600.000 euro vanuit Leuven.

Op een bevestiging van beide clubs is het nog wachten, maar inmiddels is wel al een foto gelekt van Balikwisha die poseerde met het shirt van de Leuvenaren.

Update: Inmiddels heeft OHL de komst van Balikwisha ook officieel bevestigd. De middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij de club.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.