Opvallend: Vanaken vroeg tijdens rust van RSC Anderlecht – Club Brugge om... de Giro-stand

12 juli om 22:23

Hans Vanaken staat erom bekend om niet te bezwijken onder de druk. De middenvelder is op en naast het veld bijzonder 'relax', al gaat dat soms wel heel ver.

Bij Het Laatste Nieuws weet men namelijk dat Vanaken tijdens de bijzonder spannende Play-Offwedstrijd op het veld van RSC Anderlecht tijdens de rust vooral aandacht had voor de stand van zaken in de Giro. Belangrijk voor zijn deelname in het spel Wielermanager.

"Het is hoe ik ben, denk ik", lacht Vanaken. "Kijk, je voelt je langs de andere kant gewoon goed in een wedstrijd. We stonden 0-1 voor en alles liep goed. En dat was in die ganse Play-Offs zo. Al zou dat bij mij niet veel uitmaken - ik denk gewoon dat het moet kunnen", aldus de kampioenenmaker van Club Brugge.

Van spanning en nervositeit dus geen sprake bij Vanaken. Maar gefocust is hij wel altijd. "Eens op het veld is die focus er wel weer", klinkt het nog. "Alleen moet ik tijdens dat kwartier even kunnen loslaten. Iedereen heeft zijn eigen gewoonten", geeft Vanaken aan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.