Geen EK voor Club Brugge-sterkhouder Vanaken: "Liever vakantie dan nummer 25"

12 juli om 23:40

Het EK zit er al even op voor de Rode Duivels, die op het toernooi geen beroep deden op Hans Vanaken. De middenvelder had nochtans een ijzersterk seizoen achter de rug bij Club Brugge, maar kreeg geen oproepingsbrief van Domenico Tedesco. Al deert dat Vanaken niet echt.

Heel wat mensen hadden Vanaken geselecteerd voor het EK. Tedesco zag het echter anders. Vanaken had ook enkel willen meegaan als hij ook echt een rol kon spelen binnen de nationale ploeg. "Om mee te gaan als nummer 25 of 26, dan heb ik liever de vakantie die ik nu gehad heb", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws. "Het zal altijd een eer zijn om geselecteerd te zijn. Alleen: als je erbij bent, wil je ook wel een rol spelen en iets kunnen doen voor je land."

Dat zag hij onder meer gebeuren bij ploegmaat Maxim De Cuyper, die ondanks heel goede voorbereidingsmatchen geen minuut kreeg op het EK. "Hij had kunnen starten in match één en kunnen invallen in de tweede. Het zijn keuzes waar je geen vat op hebt", aldus Vanaken.

Al beseft de kapitein van Club Brugge ook dat het voor De Cuyper anders ligt, aangezien hij pas meedeed aan zijn eerste toernooi met de nationale ploeg. "Wat mij betreft: ik ben er vier, vijf jaar lang altijd bij geweest. Om dan gewoon mee te gaan zonder te spelen na een lang seizoen met zestig matchen …", besluit Vanaken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.