Mertens vertelt over ‘M of M’ met Vertonghen

Mertens vertelt over ‘M of M’ met Vertonghen: “Jammer genoeg ga ik jaartje door”

11 juli om 12:52
Laatste update: 11 juli om 12:53

Dries Mertens gaat samen met Jan Vertonghen ‘Masters of Madness’ naar België halen. Dit is een voetbalformat waarbij er voor een kortere periode 7 tegen 7 gespeeld wordt. Dit moet een mix gaan worden van bekende voetballers, influencers en onbekende talenten. Mertens vertelt in de podcast MIDMID over zijn project met Vertonghen.

Mertens wordt gevraagd over de reacties op het project van hem en Vertonghen. “Gek, dingen dat we niet hadden verwacht. Heel veel inschrijvingen ook, mensen die er heel veel zin in hebben en er heel erg naar uit kijken”, deelt Mertens.

Mertens krijgt vervolgens de vraag wat de rol gaat worden van Mertens en Vertonghen. “Wij denken mee over de competitie en de nieuwe regels. Wij gaan ook mee de spelers kiezen en de coaches. Er komt heel veel bij kijken, het is iets heel leuks. Soms vind ik voetbal een beetje saai om naar te kijken. Nu gaat het iets leuks worden waarbij je zeker niet denkt dat het saai is”, aldus Mertens.

Mertens vertelt wie er welkom zijn om zich aan te sluiten bij Masters of Madness. “Iedereen is welkom. Normaal zou ik zelf ook gestopt zijn dit jaar om mee te doen, maar jammer genoeg ga ik nog een jaar verder. Nee, iedereen is welkom, van jongens tot meisjes. We hopen natuurlijk dat er zo veel mogelijk onbekende mensen en jonge talenten, mensen die enorm goed kunnen voetballen, maar nog niet bekend zijn gaan mee doen”, deelt Mertens.

Mertens krijgt de vraag of er al veel shotters hem privé bericht hebben over de mogelijkheid. “Heel veel jongens die nog geen club hebben zeggen dat ze dan toch een competitie hebben waaraan ze kunnen meedoen”, meent Mertens.

Mertens sluit af door te vertellen over een regel waar hij zeer over te spreken is bij Masters of Madness. “Je mag constant wisselen. Ik vond het altijd saai om lang op de bank te zitten. Dat is een regel die ik zeker heel belangrijk vond”, besluit Mertens.