'Union ziet Amoura voor enorm bedrag naar VfL Wolfsburg vertrekken'

2 juli om 22:03

Union SG heeft deze transferperiode al twee nieuwe spitsen in huis gehaald, maar staat ook op het punt om afscheid te nemen van Mohamed Amoura. De Algerijn is op weg naar VfL Wolfsburg, dat een enorm bedrag betaalt voor de spits.

De Franse journalist Santi Aouna weet dat Wolfsburg en Union bijzonder dicht bij een akkoord staan over Amoura. De Duitse club is bereid om twintig miljoen euro te betalen voor Amoura, die in zijn eerste seizoen bij de Brusselaars enorme indruk maakte. Daarmee behaalt Amoura net niet het recordbedrag van bijna 22 miljoen euro die Victor Boniface afgelopen zomer opleverde.

Met zijn 22 doelpunten en zeven assist in 45 partijen wekte hij de interesse op van flink wat clubs. Wolfsburg was er echter het snelste bij en heeft ook een persoonlijk akkoord bereikt over een vijfjarig contract met Amoura, die afgelopen zomer door Union voor vier miljoen euro werd aangetrokken.

Met Mohammed Fuseini en Promise David heeft Union alvast twee nieuwe spitsen aangetrokken, terwijl ook Kevin Rodriguez, Dennis Eckert Ayensa, Gustaf Nilsson en Elton Kabangu nog rondlopen bij de Brusselaars.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.