René Vandereycken betwijfelt keuzes Tedesco:

Vandereycken betwijfelt keuzes Tedesco: "Witsel en Meunier finaal niet fit"

2 juli om 14:20
Laatste update: 2 juli om 14:39

René Vandereycken is niet te spreken over de keuzes van Tedesco tijdens het EK in Duitsland. Vooral de selectie van slechts 25 spelers en de uitverkiezing van de gekwetste Axel Witsel en Thomas Meunier vindt de gewezen coach onbegrijpelijk.

In het Nieuwsblad vaart Vandereycken uit tegen bondscoach Domenico Tedesco. De uitschakeling van de Rode Duivels door Frankrijk schrijft de oud-bondscoach vooral op het conto van Tedesco.

Slechts 25 spelers meenemen naar Duitsland was volgens Vandereycken een fout: "Neem die selectie van 25, die zogenaamd bedoeld was om iedereen speelminuten te kunnen geven. Vermeeren en De Cuyper kwamen niet in actie. Hoeveel ballen heeft Charles De Ketelaere geraakt in zijn enige invalbeurt van vijf minuten?", klinkt het.

Ook de verkiezing van Witsel en Meunier kan Vandereycken niet begrijpen: "En dan zijn er nog Witsel en Meunier die finaal niet fit bleken en niet ter beschikking waren", laat hij optekenen in de krant. "Bepalend is het niet maar beperkend in je mogelijkheden was hun selectie wel", besluit Vandereycken zijn niet malse kritiek op Tedesco.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.