'Ook Theate kiest voor Saudi-Arabië en verhuist naar Al Ittihad'

3 juli om 21:54

Na Koen Casteels en Yannick Carrasco zet een volgende Rode Duivel de stap richting Saudi-Arabië. Zo staat Arthur Theate op het punt om naar Al Ittihad te verhuizen.

Dat weet transfergoeroe Fabrizio Romano. De Italiaanse journalist kondigt het nieuws zelfs al aan met zijn bekende 'here we go', aantonende dat de transfer zo goed als helemaal rond is. Theate verlaat na een goed seizoen bij Rennes de Europese velden en kiest voor een bijzonder lucratief avontuur in Saudi-Arabië.

Er was nochtans genoeg interesse van andere grote clubs, waaronder West Ham, maar de Rode Duivel heeft uiteindelijk toch gekozen voor Al Ittihad, waar hij de ploegmaat wordt van onder andere N'Golo Kanté en Fabinho.

De amper 24-jarige Theate wordt daarmee de derde Belgische voetballer die kiest voor een lucratief aanbod uit Saudi-Arabië. Eerder speelde Yannick Carrasco al in dat land en binnenkort zet ook Koen Casteels die stap.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.