Depoitre kreeg pijnlijk nieuws bij KAA Gent: "De club besloot mij niet meer te betalen"

3 juli om 22:45

Laurent Depoitre zit momenteel zonder club nadat hij recent nog afscheid nam van KAA Gent. Het werd een mooi afscheid voor de spits, al was het toch eentje met een zure nasmaak voor hem.

Depoitre keerde enkele jaren geleden terug naar Gent, maar wist zijn niveau nooit helemaal weer te halen. Hij liep ook nog een zware blessure op waardoor hij maanden buiten strijd was. In die tijd verzuurde de relatie met CEO Michel Louwagie ook.

"Vanaf het moment dat ik geblesseerd raakte, leek het alsof de clubleiding mij in de steek liet", zegt Depoitre in La Capitale. "Er was geen contact na mijn operatie met Michel of de directie. Er was geen interesse in mijn revalidatie. Toch wilde ik sterker dan ooit terugkomen, met of zonder hun steun. De dokters hadden mij zes tot acht maanden revalidatie voorgeschreven", klinkt het.

Uiteindelijk liep het zelfs nog helemaal fout af bij Gent voor Depoitre. "De club besloot mij om mij na zes maanden niet langer te betalen. Erger nog, Michel Louwagie zette zelfs druk op mij om in januari AA Gent te verlaten. Hij gaf aan dat ik anders nooit meer in de ploeg zou komen als ik bleef", onthult de spits.

Voor Depoitre ook een bijzonder pijnlijke situatie. "Zeker met onze geschiedenis. Ik speelde toch vele jaren voor de club. Maar ik blijf een Buffalo, voor de staf, spelers en fans", besloot Depoitre nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.