Uitblinker Casteels na verlies Rode Duivels tegen Frankrijk

Uitblinker Casteels na verlies Rode Duivels: “We zijn niet weggespeeld”

1 juli om 20:38

Koen Casteels, de doelman van de Rode Duivels, toonde zich tegen Frankrijk opnieuw meer dan degelijk. Uiteindelijk was het optreden van Casteels niet voldoende, via een eigendoelpunt van Jan Vertonghen is Frankrijk door naar de kwartfinale. Casteels blikt terug op de nederlaag tegen de Fransen.

Casteels wordt na de match gevraagd hoe het verlies tegen Frankrijk voelt. “Heel hard, ik denk eruit vliegen is nooit leuk. Maar ik denk dat het een match was die beide kanten op ging. Frankrijk had niet hun beste spel. Wij waren ook niet op ons beste. Veel balbezit achteraan, niet echt gevaarlijk. Dan weet je dat het van details afhangt of een individuele klasse. Of zo een schot zoals we hem nu tegen krijgen. Heel zuur”, deelt Casteels voor de camera’s na de match.

Casteels krijgt vervolgens de vraag of het niet meer schaken was tussen de Rode Duivels en Frankrijk. “Ja ze hadden hun systeem iets veranderd, zagen we aan de opstelling. Het was even afwachten of ze druk gingen zetten. Dat was niet het geval, het was heel erg tactisch, niet veel gevaar. Een beetje zoeken en de ruimtes vinden. Dan krijg je zo een wedstrijd waarmee je weet dat in één actie de match wordt besloten”, aldus Casteels.

Casteels wordt tot slot gevraagd of de Rode Duivels controle hadden tegen Frankrijk. “Ja, maar ik vind dat we soms iets hoger druk mochten zetten. Ze drukten ons soms in onze eigen zestien, dan moesten we sneller eruit gaan, zodat ze niet op doel konden schieten. Dat is niet zo veel gebeurd, over het algemeen denk ik niet dat ze ons weggespeeld hebben. We waren daar als we door wilden komen. In balbezit was het iets te weinig, we konden onze diepe ballen niet goed bij ons houden”, besluit Casteels.