Wesley Sonck licht vertrek voetbalbond toe in kritisch brief

Sonck licht vertrek voetbalbond toe en spaart kritiek niet: "Eenrichtingsverkeer"

3 juli om 12:05
Laatste update: 3 juli om 14:25

Wesley Sonck heeft nu ook officieel afscheid genomen bij de Belgische voetbalbond. Op Instagram licht in hij in een lange boodschap zijn vertrek toe. Sonck was 7,5 jaar actief als bondscoach van de nationale U19.

De reden dat Sonck vertrekt is dat trainers van nationale jeugdploegen hun job als bondscoach niet langer mogen combineren met televisiewerk als analist. Sinds enkele maanden is dit de nieuwe filosofie van de voetbalbond. Om dezelfde reden verliet ook Olivier Deschacht de voetbalbond al. Sonck kreeg van de voetbalbond nog wel het voorstel om voltijd in dienst te treden, maar daarvoor bedankte hij zelf.

Op Instagram geeft de ex-spits van KRC Genk en Club Brugge nu duiding bij zijn beslissing. “Met spijt in het hart laat ik weten dat het moment is aangebroken om mijn afscheid bij de KBVB aan te kondigen”, aldus Sonck. “En hoewel verloning nooit mijn primaire drijfveer geweest is, zou op financieel vlak geen aanpassing worden gedaan voor de overstap van deeltijds naar voltijds. Op deze manier wordt het wel heel erg eenrichtingsverkeer en haast onmogelijk gekwalificeerde mensen aan boord te houden.” Sonck spaart dus zijn kritiek niet op de nieuwe filosofie van de voetbalbond.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wesley Sonck (@sonckwesley)

Al wil Sonck ook de iedereen bedanken voor een “fijne trip”.  “Het wordt tijd dus voor een nieuw hoofdstuk waarbij ik me kandidaat stel voor andere opportuniteiten binnen de voetbalwereld Afsluiten wil ik niet doen zonder een dikke dankjewel aan al de mensen in de federatie die in mij geloofden, dus bij deze!”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.