Marc Degryse over België - Frankrijk op Euro 2024

"Als Mbappé op het maximum van z'n kunnen speelt, mag je doen wat je wil"

1 juli om 11:05
Laatste update: 1 juli om 11:11

Maandagavond is het zover, dan nemen onze Rode Duivels het op tegen Frankrijk in de achtste finales van het EK. De Belgen lijken vrede te nemen met de rol als underdog. Analist Marc Degryse hoopt vooral dat één man in het blauw niet in topvorm zal zijn: Kylian Mbappé.

Om het gevaar van Mbappé te beperken ziet Degryse maar één mogelijkheid, namelijk niet één tegen één komen te staan met hem. "Je moet hem als het ware omsingelen, zoals België deed op het WK van '82 tegen Maradona", klinkt het bij HLN

Daarnaast is het volgens de analist cruciaal dat je Mbappé niet zijn actie laat inzetten met zijn gezicht naar jou. "Dan kun je meteen om je moeder roepen", stelt Degryse. "Ach, laat ons heel eerlijk zijn: als Kylian Mbappé op het maximum van zijn kunnen speelt, mag je doen wat je wil."

Volgens Degryse is het uitgesloten om Timothy Castagne een aanvallende rol te geven zoals tegen Roemenië. "Bij balverlies van België zal Frankrijk vast en zeker die bal in de rug van Castagne droppen, 't is de geliefkoosde ruimte van Mbappé."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.