Ook Degryse ziet kansen voor de Rode Duivels: "Dat is mijn gameplan"

1 juli om 08:29

Marc Degryse blikt in Het Laatste Nieuws vooruit op België - Frankrijk. Degryse acht onze Belgen niet kansloos, al zal wel alles moeten meezitten.

Degryse hoopt dat België op de counter gaat mikken. "De beste resultaten onder Tedesco zijn gekomen uit omschakelingsvoetbal", aldus Degryse. "Het zal wel geen toeval zijn dat we op dit EK in drie wedstrijden waarin België de bal had, 4 op 9 behalen. Als je vanuit het balbezit niet kunt winnen van Slovakije en Oekraïne, wat zou je dan vanuit het balbezit winnen van Frankrijk?"

Degryse heeft al zijn plan klaar. "Tedesco moet Frankrijk de bal geven en het blok neerzetten net onder de middencirkel. 40 procent balbezit en een zevental keer omschakelen, dat is mijn gameplan. Wat is er overigens mis met een perfect uitgevoerde counter? Denk maar niet dat het makkelijk is om een counter op te zetten. Per definitie hebben verschillende spelers in zo’n omschakelingsmoment heel veel tijd om na te denken en om de foute keuze te maken."

De partij wordt straks om 18u afgetrapt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.