Lukaku opvallend stil op het EK: "Hij ziet interviews als een last"

30 juni om 15:42

Vice-kapitein bij de Rode Duivels en nog steeds belangrijk op het veld, maar de media en het volk kregen Romelu Lukaku op dit EK nog niet te horen. De spits blijft muisstil en geeft geen interviews. Daar is mogelijk ook een reden voor.

Eerder kwam er van journalist Ruben Van der Gucht al kritiek op de te stille Lukaku, die niet naar interviews wil trekken. Voorlopig is er ook nog geen verandering in gekomen en blijft de aanvaller bijzonder afwezig. Volgens David Steegen, voormalig perschef bij RSC Anderlecht, is daar een reden voor.

"Romelu is doorgewinterd", geeft hij aan bij Sporza. "Het klinkt een beetje onbeleefd, maar hij heeft de media niet meer nodig om hem beter te maken. Maar niet omdat hij de media als vijand ziet, hé", aldus Steegen.

Volgens de voormalige perschef is spreken met de media geen voordeel meer voor Lukaku. "Kijk, Romelu is iemand die alles doet om zijn doel te bereiken. Inclusief alle ballast overboord gooien", gaat hij verder. "Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn energie niet wil verdoen aan interviews en dat hij het ziet als een last. Veel liever spendeert hij zijn tijd aan extra trainen of rusten", klinkt het nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.