Stefan Van Loock over video Rode Duivel Amadou Onana Kilian Mbappe

Van Loock (persverantwoordelijke): "Excuses aan wie het aanstootgevend vond"

29 juni om 13:41

Ondertussen was er heel wat ophef ontstaan rond de video die de Rode Duivels vrijdag op hun sociale media de wereld instuurde. Daarop zong Amadou Onana samen met Pablo Andres dat hij 'op het scheenbeen van Mbappé zou tackelen'. Persverantwoordelijke Stefan Van Loock reageerde bij aanvang van de persconferentie op zaterdag.

Voor de persconferentie met Johan Bakayoko echt van start ging, wou Van Loock nog even iets verduidelijken. "Voor we starten zou ik het graag nog even hebben over de video die gisteren verschenen is met Amadou Onana", klonk het. "Over het tackelen van de scheen van Mbappé."

Van Loock benadrukte dat de samenwerking met Andres humoristisch bedoeld was. "We hebben al enkele keren met Pablo Andres samengewerkt en steeds was het de bedoeling om humoristisch te zijn", zei de persverantwoordelijke. "Ook nu, al was het deze keer niet grappig, daarom hebben we het ook offline gehaald."

Tot slot wou Van Loock het brandje blussen door de excuses aan te bieden in naam van de Rode Duivels. "Onze excuses voor wie het aanstootgevend vond. Voor ons is de zaak daarmee gesloten", besliste Van Loock.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.