Bestemming Berlijn stelt zich vragen bij keuzes Tedesco: "Had ballen moeten tonen"

28 juni om 23:09
Laatste update: 28 juni om 23:09

Wel een volgende ronde voor de Rode Duivels, maar geen winst tegen Oekraïne. Na een ietwat slaapverwekkende wedstrijd werd het 0-0. Een aanvallend moeilijk partij voor de nationale ploeg. Bij Bestemming Berlijn zag men het ook fout lopen.

De Rode Duivels hadden het toch moeilijk en kwamen er aanvallend amper aan te pas. Onder meer Romelu Lukaku speelde een heel onzichtbare wedstrijd. Bij Bestemming Berlijn kijkt men daarvoor niet enkel naar Lukaku, maar toch vooral naar bondscoach Tedesco.

Zo vraagt redacteur Michiel Vercauteren zich af of er niet eerder voor een nieuwe spits gekozen had moeten worden in de vorm van Loïs Openda. "Hij kreeg in het verleden wel het verwijt geen echte killer te zijn, maar viel tegen Slowakije heel gretig in en je zag bij Lukaku dat het zijn dagje niet was en dat het niet ging lukken", klinkt het.

Fout van Tedesco?
Redacteur Vincent Haegeman kijkt dan eerder naar de bondscoach en niet naar Lukaku. "Als Tedesco echt ballen had, dan speelde hij in de laatste tien minuten met twee spitsen en zette hij Openda naast Lukaku", is hij streng.

"Je weet dat Oekraïne moet komen en je neemt dan wel een risico, maar je vergroot ook je kansen om groepsleider te worden en ver te geraken in het toernooi", aldus Haegeman, die niet tevreden was met de verdedigende aanpak tegen Oekraïne. "Dan verwijs ik naar Kuifje (het tenue waarin de Rode Duivels speelden was gebaseerd op de outfit van Kuifje, red.), een durfal. Maar die durf miste ik tegen Oekraïne", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.