VP Rapport: Casteels redt de natie bij slaapverwekkende Rode Duivels

27 juni om 18:18
Laatste update: 27 juni om 18:18

Het werd een partij om snel te vergeten voor onze Rode Duivels, die zich na een 0-0 tegen Oekraïne wel wisten te verzekeren van de volgende ronde op het EK. VoetbalPrimeur.be stelt voor u het rapport op.

Koen Casteels – 7
Deed zijn job naar behoren en kwam aanvankelijk amper in actie. In het absolute slot werd hij wel nog de grote uitblinkers met enkele goede reddingen en hield hij de Rode Duivels op een 0-0.

Timothy Castage – 6,5
Iets minder op en af dan tegen Roemenië, maar wel nog steeds een zeer actieve wedstrijd van Castagne. Verdedigend kwam hij niet in de problemen.

Wout Faes – 6
Geeft zich wel steeds voor de volle honderd procent, maar ook tegen Oekraïne kende hij moeilijke en goede momenten. Was wel belangrijk door in het slot Dovbyk meermaals van een goede kans te houden.

Jan Vertonghen – 6
Kwam eigenlijk amper aan de bal en kende, net zoals Casteels, een vrij rustige avond. Speelde sober.

Arthur Theate – 6
Stond er verdedigend wel, maar kwam er aanvallend – gedeeltelijk door de tactische instructies van Tedesco – eigenlijk niet aan te pas.

Amadou Onana – 7
Kwam een pak meer aan de bal dan de eerste wedstrijden, al was er duidelijk toch een klein gebrek aan creativiteit bij Onana. Zat er verdedigend wel meermaals belangrijk tussen en was misschien wel de uitblinker bij onze Duivels, samen met Casteels en De Bruyne.

Youri Tielemans – 5
Kon zijn goede prestatie tegen Roemenië toch niet herhalen. Stond deze keer meer links centraal op het middenveld, maar het was toch zoeken voor Tielemans. Werd na een uur voetballen dan ook gewisseld.

Kevin De Bruyne – 7
Speelde duidelijk op een hoger niveau dan de andere pionnen op het andere veld, maar makkelijk had KDB het ook niet. Ondanks de goede wil kwam het er ook nooit helemaal écht uit. Aan De Bruyne nu de taak om in de achtste finale zich wel helemaal te tonen.

Leandro Trossard – 4
Door de schorsing van Dodi Lukebakio kreeg Trossard opnieuw de kans om zich te tonen. Wilde dat duidelijk ook doen, al waren er af en toe toch communicatieproblemen met onder andere Theate en Castagne. Lukebakio lijkt in de volgende wedstrijd toch weer de voorkeur te zullen krijgen.

Romelu Lukaku – 5
Veel goede intenties, veel loopwerk, maar opnieuw geen doelpunt. Kreeg uiteindelijk slechts één echt goede kans, die hij niet in doel wist te verwerken en was voor de rest vrijwel onzichtbaar. Het blijft wachten op zijn eerste treffer dit EK.

Jérémy Doku – 5
Begon wel sterk aan de partij, maar verdween na een alomtegenwoordig begin helemaal uit de wedstrijd in de eerste helft. Had het moeilijk tegen zijn directe tegenstander en kon dus ook voor weinig gevaar zorgen. Was in de tweede helft opnieuw aanwezig, maar Lukaku bereiken zat er niet in.