Technisch directeur over transfer Mokio van Gent naar Ajax

Transfer Mokio van Gent naar Ajax: “Alles aan gedaan om hem naar ons te halen”

24 juni om 18:12

KAA Gent ziet haar 16-jarige talent Jorthy Mokio vertrekken naar Ajax. De jonge centrale verdediger tekent voor drie seizoenen bij de Amsterdammers. Op de officiële website van Ajax lezen we een reactie van de technisch directeur.

Mokio's overstap naar Ajax kwam niet als een verrassing, gezien de onzekerheid rondom zijn toekomst in Gent en de belangstelling van diverse Europese topclubs. Het vertrek is toch een beetje zuur voor de Buffalo's, aangezien Ajax slechts een beperkte opleidingsvergoeding hoeft te betalen.

Technisch directeur van Ajax, Alex Kroes, prijst het talent van Mokio dan ook erg hoog. "Hij is een schitterend talent," verklaarde Kroes. "Er waren veel clubs in hem geïnteresseerd. Onze scouts hadden Mokio al een tijdje op de korrel. We hebben er dan ook alles aan gedaan om hem naar Ajax te halen." 

Ajax heeft eerder met Mika Godts al een ander Belgisch supertalent aan zich weten te binden, en Mokio volgt nu in diens voetsporen. Kroes geeft aan dat de club alvast een uitgebreide inspanning heeft geleverd om Mokio naar Amsterdam te halen. "Hij zal meteen aansluiten bij de voorbereidingen van de A-kern," aldus Kroes.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.