Jorthy Mokio is volgende De Telegraaf officieel van Gent naar Ajax

OFFICIEEL: Mokio (Gent) definitief naar Ajax, Kompany en Bayern waren optie

24 juni om 17:31
Laatste update: 24 juni om 17:31

Het zestienjarige toptalent Jorthy Mokio heeft officieel de overstap gemaakt van KAA Gent naar Ajax, dit hebben de Buffalo's nu bekendgemaakt via de officiële kanalen. De Telegraaf meldde dat de verdediger, op het laatste moment ook nog naar het Bayern München van Vincent Kompany kon, maar is door de Amsterdamse club de 'route Alderweireld en Vertonghen' voorgeschoteld. Gent heeft er alles aan gedaan om het talent te behouden, maar Mokio gaat toch voor een transfer naar Nederland. 

Mokio stond er bij diverse topclubs in Europa heel goed op. Onder meer Bayern München, FC Barcelona en ook PSV was in de race voor de linker centrale verdediger, die ondanks zijn jonge leeftijd aan het einde van het Jupiler Pro League-seizoen minuten maakte in de hoofdmacht van Gent. 

De Duitsers meldde zich op het allerlaatste moment, aldus De Telegraaf. Mokio had zijn jawoord al aan Ajax gegeven, toen de Amsterdammers een last minute-overval van Der Rekordmeister vreesden. De jonge Mokio bezweek niet voor het aanbod van Bayern, en tekende even later in bijzijn van zijn familie en zaakwaarnemer Niels De Jonck voor drie jaar in Amsterdam. 

Tijdens de gesprekken die de clubleiding van Ajax voerde met de speler van de Belgische Beloften O17, is hem de 'route Alderweireld en Vertonghen' voorgeschoteld. Zij doorliepen beide de jeugdopleiding van de Amsterdammers, alvorens ze doorbraken en vertrokken naar de Premier League. 

Mokio zal binnenkort meetrainen met het eerste elftal, maar gaat aanvankelijk zijn wedstrijden voor Jong Ajax spelen.