Ajax wint strijd om Belgisch toptalent Mokio

De strijd om Mokio lijkt gestreden: 'KAA Gent-speler tekent in Nederland'

23 juni om 10:12

Ajax gaat de strijd om Jorthy Mokio, winnen, zo meldt Voetbal International. De nog altijd pas zestienjarige speler van KAA Gent zou aangegeven hebben naar Amsterdam te willen verhuizen en beide partijen zijn nagenoeg rond.

De belangstelling van Ajax in Mokio is al langere tijd bekend. Ook PSV, Bayern München en FC Barcelona zouden het talent van de Buffalo's hoog op de lijst gehad hebben, maar Ajax gaat de strijd winnen, meldt VI.

Mokio mocht zijn debuut in de hoofdmacht van Gent al maken. Ajax schotelde de verdediger een meerjarenplan voor, waardoor Mokio  aangegeven zou hebben naar Amsterdam te willen verhuizen. Gent deed recentelijk nog serieuze pogingen om de verdediger in België te houden, maar een vertrek blijkt onvermijdelijk.

Het ligt volgens VI in de lijn der verwachting dat Mokio in eerste instantie aansluit bij Jong Ajax. Wel gaat hij meetrainen met het elftal van Francesco Farioli. De deal zou binnenkort beklonken moeten worden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.