Barcelona kan talent Mokio (Gent) vergeten, PSV en Ajax concreet

'Barcelona kan talent Mokio (Gent) vergeten, PSV en Ajax zijn zeer concreet'

22 juni om 16:20

Jorthy Mokio, de talentvolle verdediger van KAA Gent, lijkt in ieder geval niet naar FC Barcelona te verkassen, zo meldt Mundo Deportivo. Volgens het Catalaanse medium heeft de verdediger, die ook in de nadrukkelijke belangstelling staat van PSV en Ajax, betere aanbiedingen in beraad.

Mokio is deze zomer transfervrij op te pikken, doordat hij zijn contract niet lijkt te gaan verlengen bij Gent. De zestienjarige verdediger staat bekend als een groot talent. Eerder werd al duidelijk dat PSV en Ajax serieus werk maken van de komst van Mokio. De verwachting is dat de beslissing spoedig gaat vallen. Mundo Deportivo weet nu te melden dat het eveneens geïnteresseerde Barcelona in ieder geval niet als winnaar uit de strijd zal komen.

Gent heeft er tot nu toe alles aan gedaan om Mokio toch langer aan zich te binden. Eerder gaf eigenaar Sam Baro aan er alles aan te willen doen om Mokio langer bij De Buffalo's te houden, ook kwam naar buiten dat Michel Louwagie de grootste jeugdcontractaanbieding ooit deed aan Mokio. 

Volgens de sportkrant hebben de Catalanen een aanbieding neergelegd bij het kamp-Mokio, maar daar zou nooit op gereageerd zijn. Daarnaast kan Barça niet all-in gaan voor de Belgische Belofte, waardoor andere clubs hem meer kunnen bieden. MD concludeert dat de kansen voor PSV en Ajax zijn vergroot, nu Barcelona af lijkt te haken.