Roberto Baggio slachtoffer overval

'Baggio en gezin slachtoffer van gewelddadige overval tijdens Italië-Spanje'

21 juni om 10:35
Laatste update: 21 juni om 10:38

De Italiaanse voetballegende en voormalig Ballon d'Or-winnaar Roberto Baggio is donderdagavond samen met zijn gezin het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval. Hij werd geslagen, opgesloten en vervolgens bestolen, meldt La Corriere del Veneto

Terwijl Italië het donderdagavond opnam tegen Spanje op het EK, was Baggio de wedstrijd samen met zijn familie aan het bekijken. Rond 22u00 wist een groep van minstens vijf mensen echter het huis van het voetbalicoon binnen te dringen. Gezien de manier waarop ze opereerden, zou het om een groep 'professionals' gaan. 

Baggio ging - ondanks de inbrekers gewapend waren - één van hen echter te lijf, waarna hij een klap op het hoofd met een pistool kreeg te verwerken. Vervolgens werden hij en zijn familieleden opgesloten in een kamer. Ondertussen nam de bende ongeveer 40 minuten de tijd om de afgelegen villa leeg te roven. 

Toen Baggio besefte dat de overvallers vertrokken waren, brak hij de deur open en verwittigde de politie. De Italiaan werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij meerdere hechtingen kreeg in het voorhoofd. De overige gezinsleden raakten niet gewond, maar waren uiteraard erg angstig. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.