RSC Anderlecht krijgt premier voor spelers op het EK

EK kan RSC Anderlecht aardige cent op leveren: 'Al zeker van 1,1 miljoen euro'

12 juni om 09:38

Met zes internationals is RSC Anderlecht toch wel mooi vertegenwoordigd op het EK in Duitsland. Daar is uiteraard ook een mooie zakcent aan verbonden. Paars-wit is al zeker van 1,1 miljoen euro, al kan dat bedrag nog oplopen.

Zeno Debast en Jan Vertonghen zullen het beste van zichzelf geven bij de Rode Duivels, terwijl Kasper Schmeichel, Anders Dreyer, Kasper Dolberg en Thomas Delaney deel uitmaken van de Deense selectie. Sportief gezien erg fraai voor RSC Anderlecht, al is het financieel ook interessant. 

Een club krijgt vanaf 10 dagen voor de start van het EK gemiddeld 9.000 euro van de UEFA per dag, per speler. Dat meldt HLN. Zo is RSC Anderlecht al zeker van 1,1 miljoen euro. Al kan dat bedrag oplopen tot 1,5 miljoen euro indien België en Denemarken de groepsfase overleven. Indien ze allebei de finale zouden halen, loopt het bedrag op tot 2 miljoen euro. 

Een kleine domper op de feestvreugde is dat de contracten van Delaney, Schmeichel en Vertonghen aflopen op 30 juni, waardoor zij vanaf dat moment geen speler meer zijn van RSC Anderlecht. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.