De grootste EK 2024-talenten in beeld

Van Yamal tot Yildiz: deze talenten kunnen het EK in vuur en vlam zetten

14 juni om 14:22
Laatste update: 14 juni om 14:22

Op het EK zullen zowel gearriveerde sterren als grote talenten schitteren. Welke jonge spelers zouden wel eens hoge ogen kunnen gooien in Duitsland? VoetbalPrimeur.be gaat de groepen langs, en licht een aantal wonderkids uit. 

Groep A
Duitsland, Schotland, Hongarije & Zwitserland

Duitsland barst werkelijk van het talent. Vooral het middenveld is voor vrijwel elk ander land jaloersmakend. Met Bayern München-parels Jamal Musiala en Aleksandar Pavlovic mag bondscoach Julian Nagelsmann niet klagen. Daarnaast gaat ook de 21-jarige Bayer Leverkusen-ster Florian Wirtz zijn eerste eindtoernooi spelen.

Verder valt in Groep A vooral de naam van Dominik Szoboszlai op. De 23-jarige Hongaar heeft een wisselvallig debuutseizoen bij Liverpool achter de rug, maar dat hij extreem veel kwaliteiten heeft, staat buiten kijf.

Groep B 
Spanje, Kroatië, Italië & Albanië

Bij Spanje is het uitkijken naar Lamine Yamal. De pas zestienjarige vleugelaanvaller van Barcelona geldt als een van de grootste talenten ter wereld. 

Kroatië rekent in Duitsland op zijn 'oudjes' zoals Luka Modric en Ivan Perisic (ex-Club Brugge), maar in de kern staat de 21-jarige Martin Baturina te trappelen om te spelen. Op zijn 21e in de aanvallende middenvelder al 20 miljoen euro waard. 

Bij Italië is Riccardo Calafiori de Maxim De Cuyper van dienst. Hij versierde nog maar één cap, maar de 22-jarige verdediger van FC Bologna mag wel mee naar het eindtoernooi. 

Groep C
Slovenië, Denemarken, Servië & Engeland

Sluit Slovenië niet uit. Naast wereldkeeper Jan Oblak loopt er met Benjamin Sesko ook een gigantisch talent rond. De twintigjarige en 1.95 m lange spits maakte afgelopen seizoen veertien doelpunten voor RB Leizpig. In zijn eerste 28 interlands was de ploegmaat van Loïs Openda goed voor elf goals. 

Ook Denemarken heeft met Rasmus Højlund potentiële wereldtop in huis. 

Groepsfavoriet Engeland barst van het talent. Jude Bellingham (Real Madrid), Kobbie Mainoo (Manchester United), Phil Foden (Manchester City), Bukayo Saka (Arsenal), Cole Palmer (Chelsea) en Anthony Gordon (Newcastle United), om maar even wat spelers te noemen. 

Groep D
Polen, Nederland, Oostenrijk & Frankrijk

Xavi Simons slaagt er vooralsnog niet in om zijn draai te vinden bij Oranje, maar zijn enorme talent staat buiten kijf. Hopelijk kan de middenvelder annex aanvaller van RB Leipzig wel schitteren op voor hem bekende bodem. 

Oranje zal (op papier) het meest te duchten hebben van Frankrijk, dat wel vier voltallige selecties naar Duitsland zou kunnen sturen. Een nieuwe blikvanger bij Les Bleus is Warren Zaïre-Emery. De achttienjarige middenvelder is het gezicht van het nieuwe en meer jeugdige pad dat Paris Saint-Germain is ingeslagen.

Groep E
België, Slowakije, Roemenië en Oekraïne

Met Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen en Romelu Lukaku heeft Tedesco nog enkele spelers van de bronzen generatie in de rangen. Toch is ook tijd voor nieuwe jongens om op te staan. Met Arthur Vermeeren (Atlético Madrid), Johan Bakayoko (PSV) en Jérémy Doku oogt de Belgische toekomst alvast mooi. 

Bij Slowakije loopt Feyenoord-talent Leo Sauer rond, terwijl Oekraïne met Ilya Zabarnyi (Bournemouth) en Andriy Lunin (Real Madrid) over een topverdediger én topkeeper in wording beschikt. 

Lunin is weliswaar 'al' 25 jaar oud, maar doelmannen kunnen over het algemeen ook wat langer door. Het afgelopen seizoen bewees hij een meer dan waardig vervanger van Thibaut Courtois te zijn. De Real Madrid-goalie incasseerde in 21 La Liga-wedstrijden slechts zeventien goals.

Groep F
Turkije, Georgië, Portugal & Tsjechië

Met Kenan Yildiz en Arda Güler heeft Turkije twee gigantische talenten in huis. Eerstgenoemde aanvaller brak dit seizoen door bij Juventus, terwijl Güler ondanks langdurig blessureleed heeft laten zien waarom Real Madrid hem koste wat kost wilde halen.

Om de zoveel tijd stroomt er weer een Portugese parel door uit de jeugdopleiding van Benfica. António Silva is misschien wel de grootste van de laatste paar jaar. De twintigjarige stopper speelde al negen interlands, en lijkt in Duitsland verzekerd van een basisplaats.