Atalanta en CDK eindigen als vierde na verlies tegen Fiorentina

Atalanta en CDK eindigen als vierde in Serie A na nederlaag tegen Fiorentina

2 juni om 20:29

Atalanta Bergamo, de winnaar van de Europa League, kreeg Conference League-finalist Fiorentina op bezoek in de laatste Serie A-match. Fiorentina wist met 2-3 te winnen door twee doelpunten van Andrea Belotti en een goal van Nicolas Gonzalez. Namens Atalanta leverde Charles De Ketelaere een assist af. Ademola Lookman en Giorgio Scalvini scoorden.

Fiorentina had slechts 6 minuten nodig om te scoren tegen Atalanta. Spits Andrea Belotti vond het net op aangeven van Castrovilli. Zes minuten later deed Atalanta wat terug. De Ketelaere leverde een assist op maat en man-in-vorm Lookman stiftte de bal over de doelman heen.

Het spektakel in de eerste helft bleef zich voortzetten. Na 19 minuten was het opnieuw Fiorentina dat de leiding nam. Gonzalez nam de bal op zijn slof en met een aparte stuit belandde de bal in het doel van Atalanta.

In de 32e minuut kwam Atalanta opnieuw langszij. Lookman besloot dit keer de bal af te geven en leverde een assist aan Scalvini. Vlak voor rust besloot Fiorentina toch met een voorsprong te gaan pauzeren. Belotti maakte zijn tweede op aangeven van Martinez.

In de tweede helft konden beide ploegen geen vuist meer maken. De netten werden niet meer gevonden, waardoor Fiorentina er met de drie punten vandoor ging. De Ketelaere werd in de 74e minuut gewisseld voor El Bilal Toure. De Ketelaere kan zich nu gaan aansluiten bij De Rode Duivels van bondscoach Domenico Tedesco.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.