HVH na zijn laatste zege bij Gent tegen Genk

HVH na Europese ticket voor Gent: “Het belangrijkste wat er is voor heel veel clubs”

2 juni om 15:53

Hein Vanhaezebrouck wist zijn laatste match als hoofdtrainer van KAA Gent met 0-1 te winnen op bezoek bij KRC Genk. Het barrageduel werd gewonnen door De Buffalo’s waardoor Gent gaat deelnemen aan de tweede voorronde van de Confernce League. Vanhaezebrouck blikt tevreden terug op de match.

Vanhaezebrouck werd door DAZN gefeliciteerd voor de overwinning bij Genk. “Dank u, het is het belangrijkste wat er is voor heel veel clubs, buiten de titel om. De grote clubs proberen ieder jaar Europees voetbal te halen. We zijn tevreden dat we het hebben gehaald”, vertelt Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck weet hoe bijzonder het is dat de winnaar van de Europe Play-Offs wint van de nummer vijf van de Champions’ Play-Offs. “De eerste keer dat een Play-Offs 2 ploeg wint, het was ook verdiend. We hebben het grootste gedeelte controle over de wedstrijd”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck spiegelt Gent aan Borussia Dortmund dat verloor in de Champions League-finale van Real Madrid. “Wij hadden de kleuren van Dortmund vandaag, we speelden ook een beetje als Dortmund gelukkig was Vinicius vandaag bij ons. Hjulsager was vandaag onze Vinicius. Je kan wel overwicht hebben, maar je moet scoren om een wedstrijd te winnen”, besluit Vanhaezebrouck.