Vandevoordt na verlies barrageduel Genk tegen Gent

Vandevoordt na verlies barrageduel: “Europees voetbal is een must voor Genk”

2 juni om 15:40

Maarten Vandevoordt, de doelman van KRC Genk, kon zijn doel niet schoonhouden tegen KAA Gent. Door de 0-1 nederlaag speelt Genk volgend seizoen geen Europees voetbal. Vandevoordt baalt hier stevig van, de doelman vertrekt in de zomer naar RB Leipzig.

Vandevoordt vertelt na de nederlaag van Genk tegen Gent in het barrageduel. “Ik denk dat dit heel zwaar is voor een ploeg als Genk. Europees spelen is voor Genk een must. Het is pijnlijk dat we het niet gehaald hebben als Genk zijnde”, deelt Vandevoordt aan DAZN.

Vandevoordt wordt vervolgens gevraagd of Genk niet de ruimte vond voor een slotoffensief. “We probeerden het op het laatst, maar Gent zette het goed dicht. Het is zuur dat we geen Europees bemachtigd hebben”, aldus Vandevoordt.

Vandevoordt blikt terug op zijn eigen prestatie in zijn laatste match voor Genk. “Het was denk ik een fantastisch schot van Hjulsager. Jammer om zo afscheid te nemen. Het is jammer dat ik de supporters geen plezier heb kunnen doen”, geeft Vandevoordt aan.

Vandevoordt wordt tot slot gevraagd over zijn volledige seizoen als doelman van Genk. “Uiteindelijk een goed seizoen, ik ben persoonlijk tevreden, maar ik blijf ambitieus en wil altijd beter doen”, besluit de doelman.