Gent wint barrageduel op bezoek bij Genk

KAA Gent grijpt laatste Europese ticket, KRC Genk blijft met lege handen

2 juni om 15:23
Laatste update: 2 juni om 15:30

KAA Gent mag zich opmaken voor de tweede voorronde van de Conference League. De Buffalo’s wisten op bezoek bij KRC Genk met 0-1 te winnen door een fraaie treffer van Andrew Hjulsager. Op deze manier heeft hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck Gent in zijn laatste match als hoofdtrainer toch nog een Europees ticket bezorgd. Door de nederlaag speelt Genk volgend seizoen geen Europees voetbal.

Gent ging op bezoek bij Genk voor het barrageduel om het laatste Europese ticket van de Jupiler Pro League. Het belang van de match was duidelijk te merken bij De Buffalo’s en De Genkies. In de eerste helft duurde het erg lang voordat de ploegen tot kansen kwamen.

In de 38e minuut was Genk het dichtste bij via de talentvolle Konstantinos Karetsas. Het 16-jarige talent haalde van afstand de trekker over en raakte de lat van het Gentse doel. In de slotfase van de eerste helft toonden beide ploegen meer dreiging, maar Genk en Gent gingen rusten met een brilscore.

In de tweede helft werden er vooral veel foute keuzes gemaakt bij zowel Genk als Gent. Het spel was slordig, maar in de 60e minuut kwam Gent plotseling op voorsprong. Julien De Sart nam de vrije trap snel en Hjulsager ging ervandoor. Hjulsager speelde zichzelf vrij en kon vogelvrij uithalen. De fantastische knal van afstand vloog buiten het bereik van doelman Maarten Vandevoordt.

Na het doelpunt van Gent lukte het Genk opnieuw niet om de bovenhand te krijgen in de Cegeka Arena. De match bleef slordig en uitgespeelde aanvallen waren zeldzaam. Het lukte Genk in de allerlaatste match van het seizoen niet meer om zich te herstellen en Gent ging er met het laatste Europese ticket vandoor.