VP 11, de rechtsbuiten

VP 11, de rechtsbuiten: twee Deense slokoppen, fijne Steuckers en publiekslieveling

29 mei om 13:00
Laatste update: 29 mei om 14:29

Nu het doek over de titelstrijd van de Jupiler Pro League 2023-2024 gevallen is, is het tijd voor VoetbalPrimeur.be om haar jaarlijkse traditie hoog te houden. Wie schopte het de voorbije tien maanden tot in de begeerde 11 van VP? In deze zesde aflevering gaan we samen op zoek naar een geschikte rechtsbuiten.

De redactie heeft per positie zes of tien (bij de centrale verdedigers en middenvelders) kandidaten weerhouden. Uit dat lijstje kan jij, de lezer van VP.be, een keuze maken. De stemmen van onze lezers tellen voor 50 procent mee in het eindresultaat; de andere helft is toevertrouwd aan onze redactie.

Anders Dreyer (RSC Anderlecht)
Zijn dodelijk efficiënte linker sleurde paars-wit geregeld doorheen een stroeve wedstrijd. Met zijn (vergeefse) doelpunt op de Bosuil van afgelopen zondag zette hij zijn eindteller op negentien. Daar zitten een heleboel fraaie schoten van buiten de zestien meter tussen. Hoewel Dreyer zich voor het overige niet zó vaak laat betrekken in het spel, is hij niet te beroerd om de mouwen op te stropen.

Michal Skoras (Club Brugge)
Eén van de jongelingen die vleugels kreeg toen Nicky Hayen het stokje overnam. Onder Ronny Deila waren zijn speelkansen beperkt en moest hij steevast (tegen zijn zin) voortijdig naar de kant. In de Play-Offs volgde de zoete wraak. Skoras veroverde er de harten van de Club-fans, niet alleen met enkele belangrijke goals, maar ook door zijn tomeloze inzet en overgave. De verpersoonlijking van ‘No Sweat, No Glory’.

Andreas Skov Olsen (Club Brugge)
De concullega van Skoras en min of meer een antipool. Bij Skov Olsen spat de beleving er verre van af, wat nu en dan tot frustratie kan leiden op Jan Breydel. De blauw-zwarte aanhang weet echter wat het aan hem heeft: intrinsiek overstijgen zijn capaciteiten die van de Belgische competitie. Wanneer de Deen vanop rechts naar binnen kan snijden, voelt de doelman van de tegenpartij de bui al hangen.

Thibo Somers (Cercle Brugge)
We blijven in het Venetië van het noorden, want ook in het groen-zwarte stadsgedeelte loopt een rechtsbuiten rond die bloemetjes verdient. Eigenlijk gaat het takenpakket van Somers veel ruimer. In het energieke spel van Miron Muslic loopt het Cercle-jeugdproduct als een gek op en af. Dankzij zijn fenomenale conditie en kracht verliest hij zijn instinct voor doel niettemin maar zelden.

Jarne Steuckers (Sint-Truiden)
Na een uitleenbeurt bij MVV heeft de Limburger nu ook in de JPL zijn stempel gedrukt. De zelfverzekerde spelfilosofie van Thorsten Fink heeft Steuckers volledig in de kaart gespeeld. Van tegen de rechter zijlijn doet hij niets liever dan haarfijne voorzetten, crosses of doorsteekpasses te versturen. Zijn begaafde linker zal ook bij een resem topclubs op het scoutingslijstje beland zijn.

Griffin Yow (KVC Westerlo)
Aan zijn regelmaat is nog werk, maar zijn flitsen zijn bijzonder veelbelovend. In de Kempen rekenden ze op hun Amerikaan om op onverwachte momenten het verschil te maken. Yow beschikt over een versnelling, kan een man uitschakelen en zijn traptechniek vormt een uitdaging voor elke doelman. Mits wat meer constante kan hij zomaar een uitblinker worden in de JPL 24-25.

Nu is het aan jou: wie verkies jij tot beste rechtsbuiten uit de JPL 2023-2024? Stemmen kan via de poll!