Domenico Tedesco over Koni De Winter bij Rode Duivels

Tedesco over De Winter: "Zou liegen als ik zeg dat het enkel door z'n blessure is"

28 mei om 11:55
Laatste update: 28 mei om 12:11

Terwijl Axel Witsel opnieuw meegaat in het verdedigend compartiment, is er geen plaats voor Koni De Winter. De centrale verdediger kampt met een lichte blessure, maar blijkaar is dat niet de enige reden voor zijn ontbreken. Bondscoach Domenico Tedesco gaat verder in op de beslissing om hem thuis te laten.  

De Winter moest voor de laatste wedstrijd met Genoa verstek geven, door een kleine blessure. Toch is dat niet de enige reden voor de bondscoach om hem niet te selecteren. "Hij was tot gisteren (maandag, red.) een vraagteken voor ons", aldus Tedesco. "Ik zou liegen als ik zeg dat het enkel door zijn blessure komt."

De 21-jarige verdediger kreeg bij de Rode Duivels zijn kans tegen Ierland in maart, maar kon de bondscoach blijkbaar toch niet helemaal overtuigen. Daarbovenop gaf de blessure dan wel de doorslag, zo blijkt. "Het was het extra argument dat erbij kwam om hem niet te selecteren", gaat Tedesco verder. "We hebben gekozen om Axel (Witsel, red.) mee te nemen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.