Domenico Tedesco over Axel Witsel

Tedesco over gesprek met Witsel: "Nee, ik moest m'n excuses niet aanbieden"

28 mei om 10:49

Het hing al eerder in de lucht, maar dinsdag werd Axel Witsel officieel opnieuw geselecteerd voor het EK met de Rode Duivels. Bondscoach Domenico Tedesco vloog persoonlijk naar Madrid om er met Witsel te praten. Tedesco gaat nu dieper in op de keuze voor Witsel en het gesprek dat ze hadden.

Ondanks Witsel z'n pensioen bij de Rode Duivels aangekondigd had, was hij volgens de bondscoach erg positief toen hij werd opgebeld. "Hij stond er meteen voor open om samen te zitten", aldus Tedesco op de persconferentie. "Het verliep allemaal erg vlot toen we elkaar zagen."

Vervolgens kreeg Tedesco de vraag of hij op een zekere manier zijn excuses had aangeboden aan Witsel, omdat hij niet eerder deel uitmaakte van de selectie. "Nee en dat is ook niet nodig", glimlacht Tedesco. "Ik heb hem in maart 2023 gezegd, wat ik ook tegen jullie gezegd heb. Hij speelde niet in het begin en dat is nu veranderd."

"Toen ik hier aankwam had ik twee weken om m'n team te maken. Axel had denk ik één wedstrijd gespeeld van de acht bij z'n club. Dat was als verdedigende middenvelder", gaat Tedesco verder. "Hij begon meer te spelen, dat veranderde veel. En hij speelt nu als centrale verdediger, dat veranderde nog meer."

Als middenvelder had Witsel waarschijnlijk zijn plek niet meer gehad in de selectie. "Daar ben ik transparant in geweest", zegt Tedesco. "Natuurlijk hebben we over het verleden gepraat en hij begreep het. Ik ben altijd open en eerlijk tegen hem geweest. Toen ik hem nu opnieuw de vraag stelde was er geen twijfel bij Witsel."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.