Domenico Tedesco over Axel Witsel en Jan Vertonghen bij Rode Duivels

Witsel én Vertonghen centraal in de verdediging? Tedesco: "Natuurlijk kan dat"

28 mei om 10:31

Dinsdagochtend maakte Tedesco z'n selectie bekend voor het EK. In het verdedigende compartiment vinden we de namen van ervaren mannen als Axel Witsel en Jan Vertonghen terug. Volgens de bondscoach is het mogelijk dat zij samen centraal in de defensie zullen postvatten.

Terwijl Tedesco in het verleden meestal een jongere verdediger als Wout Faes of Zeno Debast koppelde aan de ervaren Jan Vertonghen, lijkt het nu mogelijk dat Axel Witsel naast hem zal postvatten in een viermansdefensie. "Ja, natuurlijk is dat mogelijk", zegt Tedesco op de persconferentie. "Iedereen die meegaat is een potentiële starter, dus is het mogelijk."

Eerder raakte bekend dat Tedesco afreisde naar Madrid om met Witsel te spreken. "We hebben over vele onderwerpen gepraat, maar een van mijn vragen was of hij ook klaar is om de jongere spelers te helpen", zegt de bondscoach. "Wat ik wil vermijden is om elke wedstrijd de vraag te krijgen 'waarom speelt hij, waarom speelt hij niet'. Axel is hier om te spelen en is daar klaar voor."

Toch zou het ook kunnen dat we Witsel niet meteen in de basis hoeven te verwachten. "Maar indien hij niet speelt kan hij ook met zijn ervaring een meerwaarde zijn voor het team om de jongere spelers te helpen", besluit Tedesco. "Het gaat om de kwaliteit, de vorm, het moment."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.