Domenico Tedesco over selectie Maxim De Cuyper

Tedesco over selectie De Cuyper: "Moeten kijken naar de vorm van de speler"

28 mei om 10:15

Dinsdag maakte bondscoach Domenico Tedesco z'n selectie bekend. Daarin is er een plekje voorzien voor Club Brugge-verdediger Maxim De Cuyper. Tedesco ging tijdens de persconferentie dieper in op de selectie van de linksachter. 

Naar eigen zeggen heeft Tedesco De Cuyper al langer op het oog. "We hebben hem altijd gevolgd, dat heb ik ook altijd gezegd", aldus de bondscoach. "We bekijken hem nu al meer dan een jaar."

Toch zag Tedesco niet eerder het ideale moment om De Cuyper op te roepen voor de Rode Duivels. "We hadden Deman, die goed speelde bij Bremen", zegt Tedesco. "Maar we moeten ook kijken naar de vorm van de speler op het moment."

Daar heeft De Cuyper een flink streepje voor na sterke Champions' Play-offs, in tegenstelling tot Deman die z'n basisplek kwijtspeelde bij Werder Bremen. "Deman speelde niet erg veel de laatste weken, Maxim wel en hij speelde erg goed", klinkt het bij de bondscoach. "Ik zag hem live tegen Fiorentina. Hij verdient het om erbij te zijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.