Patro Eisden verdedigt licentiedossier: 'Volste vertrouwen'

Patro Eisden verdedigt licentiedossier voor college: 'Met het volste vertrouwen'

14 mei om 22:02

Voor alle clubs uit de Jupiler Pro League had de Licentiecommissie het licht op groen gezet voor volgend seizoen, maar voor Patro Eisden was dat niet het geval. De Limburgers moesten zich maandag en dinsdag verantwoorden. Dat is goed verlopen, laten ze zelf weten.

Patro heeft tot dusver nog geen licentie op zak voor de komende jaargang. De club van Stijn Stijnen stelt echter alles in het werk om dat in orde te krijgen. Maandagavond vond er al een onderhoud plaats met het Auditoraat, dat volgens Patro 'positief verlopen is'. Dinsdagmiddag volgde dan de verdediging bij het arbitraal college. Ook daar kwamen geen slechte geluiden naar buiten.

Zekerheid biedt dat nog niet, maar Patro kijkt 'met het volste vertrouwen' uit naar de uitspraak. Die zou ten laatste deze vrijdag moeten vallen. Als de ploeg de goedkeuring krijgt, staat Patro voor haar tweede seizoen in de Challenger Pro League. Bij hun debuut deden Stijnen en co het lang niet slecht. Ze eindigden als zesde en mochten zo zelfs nog eventjes dromen van promotie. In de barrages bleek Deinze SK eigenlijk te sterk.