Tv-gids van deze week: Club-Union en sleutelmatch in PL

De tv-gids van deze week: Club-Union op maandag, sleutelmatch voor Man City (en Arsenal)

13 mei om 14:30
Laatste update: 14 mei om 00:27

Mei is in aantocht en in voetballand betekent dat: money time! De kalender oogt dan ook rijkelijker gevuld dan ooit tevoren. Om het overzicht te bewaren, pikt VoetbalPrimeur.be er wekelijks de lekkerste brokken uit in haar tv-gids, met deze maandag al meteen een Belgische topper.

Jupiler Pro League
Het weekend heeft al vuurwerk geboden en dan moet het klapstuk nog komen! Club Brugge en Union Saint-Gilloise werken hun kraker pas maandagavond af, vanwege een loopwedstrijd in hartje Brugge en het feit dat Union pas afgelopen donderdag de bekerfinale betwistte. Wie deelt wie een (fatale) tik uit in de titelstrijd? Ook de supporters van RSC Anderlecht zullen ongetwijfeld aan hun beeldscherm gekluisterd zitten.

Hoewel de apotheose van de speeldag dus nog moet komen, staan de praatprogramma’s aan beide kanten van de taalgrens gewoon nog steeds ingepland op maandagavond. Naar goede gewoonte begint La Tribune er vroeger aan dan Extra Time. Filip Joos en co hebben daardoor het voordeel dat ze een ruime samenvatting kunnen aanbieden van Club-Union. Wie overigens liever live actie ziet, kan nog afstemmen op Aston Villa – Liverpool FC.

Inhaalspeeldag Premier League
Eén van de lelijkste zaken in het voetbal? Een klassement waarbij de ploegen niet allemaal evenveel wedstrijden hebben afgewerkt, als je het ons vraagt. Vlak voor de slotspeeldag (!) heeft de Premier League ein-de-lijk de tijd gevonden om die schandvlek weg te poetsen. Vooral voor Arsenal FC en Manchester City is dat van groot belang. The Gunners voeren de stand nog steeds aan, maar hebben wel al 37 speeldagen achter de kiezen. Achtervolger City komt dinsdagavond ook op dat aantal. Als het wint, springt het met nog één ronde te gaan naar de kop. De uitdaging is wel niet van de poes: een bezoek aan Tottenham Hotspur. Helpt de ene Londense rivaal de andere een handje?

Midweekse speeldagen
Ook in La Liga en de Ligue 1 staat er trouwens competitievoetbal op het programma. Dinsdag bijvoorbeeld probeert Thibaut Courtois zijn vorm verder op te vijzelen, wanneer Real Madrid middenmoter Deportivo Alaves ontvangt. In Frankrijk is het onder meer uitkijken naar OGC Nice -PSG. Kylian Mbappé en zijn ploeggenoten zijn al zeker van de titel, maar de thuisploeg strijdt nog volop voor de Europese tickets.

Finale
Mei staat in voetballand synoniem voor finalemaand. Zes dagen na de bekertriomf van Union Saint-Gilloise op de Heizel is ook in Italië de apotheose aangebroken. Juventus kan haar bleke seizoen opsmukken met een vijftiende Coppa Italia, maar moet dan wel voorbij team-in-vorm Atalanta Bergamo. Charles De Ketelaere staat alvast op scherp, bewijze zijn twee treffers tegen  AS Roma. Mocht het  niet lukken voor Atalanta, dan houdt de club nog de finale van de Europa League achter de hand. Historische weken, maar jammer genoeg valt deze partij niet te volgen op de Belgische televisie. Zonde!

Tv-gids van deze week

Maandag 13/5
20u30: Club Brugge – Union (Eleven Pro League 1)
21u: Aston Villa – Liverpool (Play Sports 1)

20u30: La Tribune (Tipik)
22u05 : Extra Time (VRT Canvas)

Dinsdag 14/5
21u : Tottenham – Manchester City (Play Sports 1)

Woensdag 15/5
20u45: Brighton – Chelsea (Play Sports 2)
21u: Manchester United – Newcastle United (Play Sports 1)
         Nice – PSG (Eleven DAZN 1)

Donderdag 16/5
21u30: Almeria – Barcelona (Eleven DAZN 1)