Geen titel voor Clement? Rangers verliest levensbelangrijke partij tegen Celtic

11 mei om 15:33

Voor Philippe Clement en Rangers FC lijkt de titelstrijd in Schotland in negatieve zin beslist. De ploeg van Clement moest in de derby tegen Celtic absoluut een overwinning boeken om nog kans te maken op de titel, maar ging met 2-1 onderuit.

Al heel snel kreeg Rangers, waarbij Fabio Silva (ex-RSC Anderlecht) en Cyriel Dessers (ex-KRC Genk) een basisplek kregen, het bijzonder moeilijk tegen Celtic. De thuisploeg begon als een storm aan de partij en gaf Rangers geen enkele ruimte tot voetballen.

De thuisploeg kreeg ook enkele kleine kansjes, maar het was wachten tot minuut 35 vooraleer er een doelpunt viel. O'Riley profiteerde van slecht meeverdedigen van Silva en schoof de bal voorbij Butland. Even later werd het zelfs 0-2 na een eigen doelpunt van Lundstram.

De partij leek daarmee beslist te zijn, maar net voor rust wist Dessers met een kopbal het toch nog spannend te maken en voor de aansluitingstreffer te zorgen. Het ging echter van kwaad naar erger voor Lundstram, die met een donkerrode (en dat is nog licht uitgedrukt) tackle van het veld werd gestuurd.

Ook in de tweede helft bleef Rangers het moeilijk hebben en kreeg Celtic al vroeg een discutabele strafschop. Die werd echter gemist door de thuisploeg, waardoor Clement en Rangers mochten blijven hopen op die gelijkmaker. Het ging daarnaar ook op zoek in de tweede helft, maar vond die niet. Het bleef 2-1.

Door de winst neemt Celtic nu een voorsprong van zes punten op Rangers. Met nog twee partijen te gaan en een doelpuntensaldo van +7 lijkt de titel daarmee niet voor Rangers te zijn dit seizoen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.